Kalastus kohteet

Kyrösjärvi

Kotijärvemme jossa teemme reissuistamme noin 50%. Kyrösjärvi on erittäin monipuolinen järvi ja ihanteellinen paikka jigikalastukseen. Järvessä on erittäin hyvä kuha ja ahven kanta, yleisin kuha on järvessä 40-45cm vuosittain järvestä nousee kuitenkin useita suurkuhia. Kuhan alimitta järvessä 40cm. Vesistössä mielenkiintoa lisää myös suhteellisen hyvä hauki kanta ja isomukset jigivavan päässä tuo uuden näkökulman hauen kalastukseen. Kyrösjärvi on Suomen 48. suurin järvi ja sijoittuu kolmen kunnan alueelle.
Ruskeasävyisen vesi on keskisyvyydeltään 10,6 metriä, syvimpien kohtien ollessa 48 metriä.

Suosituimpia kalastusmuotoja on kuhan ja ahvenen jigikalastus eri muodoissa ja kuhan, ahvenen ja hauen syväntäsmäuistelu

Paras kalastus ajankohta 15.5-30.9

Längelmävesi

Erittäin mielenkiintoinen ja monimuotoinen vesistö, jossa hyvä kuha, ahven ja hauki kanta. Vesistössä mahdollisuus saada erittäin hyvänkokoisia kaloja. Kuhan alimitta on Längelmävedessä 45cm. Kalastusmuodoista parhaiten toimii jigikalastus keväästä syksyyn. Järvessä on paljon saaria joissa on mukava poiketa tauolla ja hörppäämässä kahvit. Längelmäveden vesi on perustyypiltään kirkasta ja lievästi sameaa, joten näkösyvyys ei ole erityisen suuri. 

Suosituimpia kalastusmuotoja on kuhan, ahvenen ja hauen jigikalastus eri muodoissa ja hauen matalantäsmäuistelu

Paras kalastus ajankohta 15.5-30.10

Kulo-Rautavesi

Soikkeloinen vesistö, jossa on paljon vuolteita ja pieniä selkiä. Hyvä kuha, ahven, hauki kanta ja mielenkiintoisena lisänä mahdollisuus saada toutain siiman päähän. Vesistössä on erittäin paljon kuorretta ja tavallisesti ja erittäin usein kohdalle osuu kookas ahvenien ajoparvi, jossa pääsee testaamaan ahvenen pintajigausta keveillä välineillä.

Suosituimpia kalastusmuotoja on kuhan ja ahvenen jigikalastus eri muodoissa ja toutaimen heittokalastus.

Paras kalastus ajankohta 15.5-30.10

Merialueet

Teemme merialueilla keikkaa kokkola-kotka akselilla, joko itse tai hyvien yhteistyöoppaiden avustamana. Suomen merialue avaa lukuisia mahdollisuuksia eri kalalajien kalastukseen ja tuo kalastukseen erillaiset maisemat ja tunteen kuin järvialueilla. Haluatpa sitten kalastaa meritaimenta, ahventa, haukea, kuhaa tai onkia siikaa mahdollisuuksia löytyy erittäin paljon ja löydämme sinulle varmasti oikean paikan,jotta merireissustasi tulisi ikimuistoinen kalastuskokemus.

 

 Vesistöjen Syvyyskartta >>