Valikko

Kuhan heittojigaus

Kuhan heittojigaus on ehkä suosituin jigikalastusmuodoista, kuhan tavoittaa jigillä koko avovesikauden. Kuhan heittojigauksen perusidea on tavoitella pohjalinjan tuntumassa olevia kuhia, ja houkutella kuhat iskuun erilaisilla kelaus- ja vapauittotekniikoilla. Kuhan heittojigaus onnistuu hyvin veneestä ja rannoilta.

Kuhan heittojigausvälineet:

Kuhanjigausvälineet pitää olla mahdollisimman tunnokkaat ja kela, vapa ja siima pitää olla tasapainossa toisiinsa. Hyvä ohjesääntö on, että tasapainopiste setille on noin 3cm kelan etupuolella, eli kun pistät etusormen kelan eteen niin vapa pysyisi lähes vaakatasossa. Tällöin et joudu kannattelemaan settiä ranteen varassa, ja vastaisku lähtee rivakasti.

Jigivapa saa olla jämäkkä, kevyt, tunnokas ja 1/3 osatoiminen. Oikea vavan mitta on jigikalastajan omissa käsissä, mutta yleisimmin käytetyimpiä vavan mittoja on 6-7,5" jalkaa, eli 180-215cm.

Jigikela saa olla mahdollisimman kevyt, ja tasapainossa vavan kanssa. Tärkeimpiä ominaisuuksia kelassa on täysin takaliikkeetön takasalpa, ja hyvän otepinnan takaava kampi.

Jigisiima saa olla matalassa vahvempaa kuin syvässä jigatessa. Yleisesti käytetään 0,10mm-0,16mm vahvuisia siimoja. Siiman väri on hyvä olla mahdollisimman näkyvä, parhaita värejä ovatkin räikeän keltaiset ja oranssit sävyt. Värikästä siimaa on helpoin seurata ja yleensä tärpit havaitaankin juuri siimasta.

Jigitapsi Kuitusiiman jatkeena kannattaa käyttää tapsia. Siihen parhaita materiaaleja kuhalle on joko fluorocarbon-, tai monofiltapsi. Tapsin vahvuus riippuu kalastuspaikasta, mutta hyvä yleisvahvuus on 0,40-0,50mm.

  Katso video - Kuhan heittojigaus


Tuote lisätty ostoskoriin