Valikko

Jigikalastuskohteet

Järjestämme teille jigikalastusmatkoja ja -kursseja alla esitellyillä järvillä. Tarjoamme myös opaspalveluita missä tahansa vesistössä ja otammekin mielellämme haasteen vastaan esimerkiksi juuri teidän kotijärvestänne.

Kyrösjärvi

Kotijärvemme, jossa toteutamme noin puolet reissuistamme. Kyrösjärvi on erittäin monipuolinen järvi ja ihanteellinen paikka jigikalastukseen. Järvessä on erittäin hyvä kuha- ja ahvenkanta. Kuhan keskikoko on järvessä 40-45 cm. Vuosittain järvestä nousee kuitenkin useita suurkuhia. Kuhan alamitta Kyrösjärvessä on 42cm. Vesistössä mielenkiintoa lisää myös suhteellisen hyvä haukikanta. Isomukset jigivavan päässä tuovatkin uuden näkökulman hauenkalastukseen. Kyrösjärvi on Suomen 48. suurin järvi ja sijoittuu kolmen kunnan alueelle. Ruskeasävyisen vesi on keskisyvyydeltään 10,6 metriä, syvimpien kohtien ollessa 48 metriä. Suosituimpia kalastusmuotoja ovat kuhan ja ahvenen jigikalastus eri muodoissa. Kyrösjärvellä järjestämme myös paljon jigikalastuskursseja ja pystymme tarjoamaan laajat kokous- ja majoituspalvelut aivan vesistön ääreltä.

Kartalle

Kyrösjärvi

Längelmävesi

Erittäin mielenkiintoinen ja monimuotoinen vesistö, jossa on hyvä kuha-, ahven- ja haukikanta. Vesistössä on mahdollisuus saada erittäin hyvänkokoisia kaloja. Kuhan alamitta on Längelmävedessä 45cm. Kalastusmuodoista parhaiten toimii jigikalastus keväästä syksyyn. Järvessä on paljon saaria joissa on mukava poiketa tauolla ja hörppäämässä kahvit. Längelmäveden vesi on perustyypiltään kirkasta ja lievästi sameaa, joten näkösyvyys ei ole erityisen suuri. Suosituimpia kalastusmuotoja ovat kuhan, ahvenen ja hauen jigikalastus eri muodoissa.

Kartalle

Längelmävesi

Kulo-Rautavesi

Sokkeloinen vesistö, jossa on paljon vuolteita ja pieniä selkiä. Hyvä kuha-, ahven- ja haukikanta sekä mielenkiintoisena lisänä mahdollisuus siiman päähän Pirkanmaan maakuntakala ja kovana taistelijana tunnettu toutain. Vesistössä on erittäin paljon kuoretta ja erittäin usein kohdalle osuu kookas ahvenien ajoparvi, jossa pääsee testaamaan ahvenen pintajigausta keveillä välineillä. Suosituimpia kalastusmuotoja ovat kuhan ja ahvenen jigikalastus eri muodoissaan sekä toutaimen heittokalastus.

Kartalle

Kulo-Rautavesi

Näsijärvi

Erittäin monipuolinen ja kalaisa Näsijärvi tarjoaa mahtavat puitteet jigikalastukselle. Näsijärvessä on hyvä kuha-, ahven- ja haukikanta. Suomen 16. suurin järvi Näsijärvi jakaantuu pohjoisesta etelään mentäessä kolmeen laajaan selkäalueeseen: Vankaveteen, Koljonselkään ja Näsiselkään. Sekä Näsiselällä että Koljonselällä on laajoja alueita, missä veden syvyys on yli 40 metriä. Vankavesi on matalampi. Näsijärven vedessä on humusväritys, näkösyvyys on useita metrejä. Toimimme koko Näsijärven alueella.

Kartalle

 Näsijärvi

Vanajavesi

Erittäin monipuolinen ja hieno jigauskohde. Haukea, kuhaa ja ahventa esiintyy järvessä hyvin. Vanajavesi on Kokemäenjoen vesistöön kuuluva Vanajaveden reitin keskusjärvi Kanta-Hämeessä ja Pirkanmaalla. Sen pääosan muodostaa 20 kilometriä pitkä ja 15 kilometriä leveä Vanajanselkä Hattulan, Hämeenlinnan ja Valkeakosken alueilla.

Kartalle

 Vanajavesi

Tampereen Pyhäjärvi

Pyhäjärvi on monipuolinen jigijärvi, josta saadaan hyvin kuhaa, ahventa ja haukea. Pyhäjärvessä on hyvä mahdollisuus saada suurkuha siiman päähän kun olosuhteet osuvat nappiin. Pyhäjärvi on Kokemäenjoen vesistöön kuuluva järvi Tampereen eteläpuolella. Se on vesistön keskusjärvi. Vesialueet ja saaret jakautuvat järveä ympäröivien Tampereen, Pirkkalan, Nokian, Vesilahden ja Lempäälän kesken.

Kartalle

 Tampereen Pyhäjärvi

Kirkkojärvi-Mahnalanselkä

Monipuolinen jigikalastuskohde, josta myös myrskykelillä löytyy suojaisia kalastusalueita. Erittäin hyvä kuha-, ahven- ja haukikanta. Mahnalanselkä - Kirkkojärvi pitää sisällään neljä järveä. Järviryppääseen kuuluvat Kirkkojärvi, Kallioistenselkä, Mahnalanselkä ja Jokisjärvi.

Kartalle

 Kirkkojärvi-Mahnalanselkä

Säkylän Pyhäjärvi

Yksi maamme parhaista ahven- ja haukivesistöistä, jossa suurahvenen ja suurhauen saanti on hyvin todennäköistä. Poikkeuksellinen vesistö sikäli että kuhaa vesistössä ei ole juuri lainkaan. Pyhäjärven pituus on noin 25 km ja sen suurin leveys noin 9 km. Järven pinta-ala 155 km², mutta sen tilavuus on vain 0,85 km³. Tämä johtuu järven pienestä keskisyvyydestä 5,5 metriä. Järven pohja on melko tasainen johtuen mannerjäätiköstä, joka kulutti hiekkakiveä liikuessaan kaakkoon. Hiekkakiven pehmeys selittää tasaisen kulumisen lukuun ottamatta länsirannan suuntaista Mannilan edessä olevaa 26 metristä syvännettä, jonka aiheuttaja on täyttymätön kallioruhje.

Kartalle

 Säkylän Pyhäjärvi