Valikko
Jigikalastuksessa toteutamme eri tekniikoita ja etsimme kullekin päivälle tehokkaimman tyylin kalastaa. On uskomattoman hienoa huomata, kuinka passiiviset kalat aktivoituvat oikean tekniikan ja välineiden valinnan ansiosta. Ennen varsinaisen kalastuksen aloittamista käymme läpi välineet, oikeat jigaustekniikat ja opetamme teidät "kädestä pitäen" jigauksen osaajiksi. Kaikkia kohdekaloja kalastetaan niille suunnitetuilla välineillä, jotta kalastus on mahdollisimman nautittavaa. Tule oppimaan jigaustekniikat ammattilaisen opastuksella.

Järjestämme myös jigikalastuskursseja, joilla voidaan perehtyä tiettyyn tyyliin syvemmin tai käydään pääpiirteittäin kaikki muodot läpi. Tervetuloa jigikalastusmatkoillemme!

Heittojigaus

Jigikalastusmuodoista ylivoimaisesti suosituin on heittojigaus. Heittojigauksessa jigi ja jigipää on liitetty toisiinsa ja kalastus tapahtuu joko pohjasta tai välivedestä. Houkuttelemme kalat iskuun erilaisilla kelaus- ja vapauittotekniikoilla. Heittojigaus tapahtuu pääsääntöisesti ankkuroidusta veneestä. Ankkuroimme veneen perinteisellä ankkurilla tai sähkömoottorilla. Heittojigaus on tehokasta läpi koko avovesikauden ja kohdekaloina ovat kuha, hauki ja ahven. Kaikki kalalajit vaativat omat tekniikkansa ja välineensä, jotta pääsemme haluttuun lopputulokseen.

Heittojigaus

Pohjapainojigaus (Dropshot)

Pohjapainojigauksessa idea on hyvin pitkälti sama kuin heittojigauksessa. Toisinaan tämä tekniikka on kuitenkin heittojigausta huomattavasti tehokkaampi. Tässä tekniikassa jigi kulkee painon yläpuolella ja pystymme kalastamaan tehokkaasti myös ongelmallisilla pohjilla. Pohjapainojigaus tapahtuu pääsääntöisesti ankkuroidusta veneestä. Ankkuroimme veneen perinteisellä ankkurilla tai sähkömoottorilla. Pohjapainojigaus onnistuu läpi koko avovesikauden ja kohdekaloina ovat kuha, hauki ja ahven. Kaikki kalalajit vaativat omat tekniikkansa ja välineensä jotta pääsemme haluttuun lopputulokseen.

Pohjapainojigaus (Dropshot)

Pystyjigaus (Vertical)

Pystyjigaus on erittäin hieno ja tehokas kalastusmuoto, jonka suosio kasvaa kovalla vauhdilla. Pystyjigauksessa jigiä ei heitetä vaan se lasketaan luodatun kalan näkökenttään ja yritetään saada kalat iskuun erilaisilla uittotekniikoilla ja ahkeralla ottivärien etsimisellä. Pystyjigauksessa lisämielenkiintoa tuo kaikuluotaimen lukeminen, joka mahdollistaa jigin ja kalan reaaliaikaisen seuraamisen. Pystyjigauksessa ei olla ankkurissa vaan käytetään sähkömoottoria pitämään venettä koko ajan pienessä liikkeessä ja jigi mahdollisimman tarkasti kalojen läheisyydessä, joka ärsyttää kaloja entisestään. Erittäin koukuttavaa!

Pystyjigaus (Vertical)

Microjigaus

Microjigaus on parhaimmillaan kun ahvenet ja kuhat ovat matalassa tai jahtaavat kuoreparvia välivedessä. Kalastusvälineet ovat selkeästi kevyempiä ja herkempiä kuin tavallisessa heittojigauksessa. Jigit ovat 1-2" pitkiä ja päät painavat ainoastaan 1-7g. Tällöin välineiltä vaaditaan herkkyyttä jotta saamme kevyimmätkin jigit lentämään. Microjigaus antaa täysin uuden näkökulman ahvenen kalastukseen ja kalatapahtumilta ei voida välttyä.

Tässä kalastusmuodossa pienempikin vastustaja tarjoaa mukavan elämyksen!

 Microjigaus

"Täsmä" Pystyjigaus (Vertical)

Täsmäpystyjigaus on haastava kalastusmuoto, mutta mahdollisuus saada "elämänsä kala" on suurempi kuin pohjasta tapahtuvassa kalastuksessa. Tekniikka ja idea on vastaava kuin normaalissa pystyjigauksessa, mutta täsmäjigaus tapahtuu ainoastaan välivedestä. Haravoimme 2-10 metrin vesialuetta, josta etsimme isoja kalakaaria. Vettä voi olla veneen alla vaikka 40 metriä. Suuren kalan löydyttyä pyrimme pysymään kohdekalan päällä ja laskemaan jigin kalan näkökenttään yrittäen saada kala iskemään. Tässä muodossa käytämme monesti isoja jigejä kuudesta tuumasta jopa kymmeneen tuumaan asti. Täsmäpystyjigauksessa lisämielenkiintoa tuo kaikuluotaimen lukeminen, joka mahdollistaa jigin ja kalan reaaliaikaisen seuraamisen.

 Kalle ja kuha