Valikko

Kalle "Kuha" Paavola

Pro Kalastuksen perustajaopas Kalle Paavola vuosimallia 1979 ja koulutukseltaan kokki. Minulle on aina ollut erittäin tärkeää viettää paljon aikaa vesillä ja kehittää tuotteita erilaisiin kalastusmuotoihin. Haaveena oli jo pienenä tehdä kalastuksesta ammatti ja nyt se on toteutunut. Siitä olen teille suuresti kiitollinen. Kalastanut olen niin kauan kuin albumista kuvia löytyy. Ensimmäiset pilkkireissut tehtiin selkärepussa.

Oppaan hienoimpia hetkiä on kun näkee asiakkaiden onnistumisen ja riemun kun kala on saatu veneeseen. Erittäin tärkeää itselleni on myös se, etten kirjaa ylös hyviä kalapäiviä vaan selvitän huonoina päivinä mistä ja millä kalaa saadaan. Vuosien myötä usko siihen, että kala syö joka päivä, on vahvistunut entisestään. Pitää vaan osata ratkaista kunkin päivän oikeiden välineiden, paikkojen ja oikean tekniikan yhtälö. Kalastan kaikenlaisilla välineillä, mutta ehdottomasti lähinnä sydäntä on jigikalastuksen eri muodot.

Kalastuskilpailut ovat aina olleet minulle tärkeä henkireikä. Niissä näkee oman kehityksensä ja ymmärtää välineiden toimivuuden merkityksen kalastuksessa. Kilpailumenestyksistä suurimpia ovat pilkinnän Suomenmestaruus 2013, Häme-Cup uistelucupin voitot useana vuonna, Hauen uistelun EM-voitto useana vuonna ja useat piirinmestari-tittelit pilkinnässä.

Toiminta-alueet: Kyrösjärvi, Kirkkojärvi, Kulo-Rautavesi, Säkylän Pyhäjärvi, Näsijärvi, Längelmävesi, Vanajavesi, Roine, Pyhäjärvi (Tampere), Merialue Vaasa-Loviisa.

Erikoisosaaminen: Jigikalastuksen kaikki muodot; heittojigaus, pystyjigaus, dropshot jigaus (kuha, ahven, hauki), hauen heittokalastus, meritaimenen heittokalastus, syvän ja matalan veden täsmäuistelu, pilkintä, kaikuluotaimen lukeminen.

Kalle ja kuha

 Pro Kalastus Oy