Valikko

Tarvitaanko kalastusmatkoilla kalastuslupia?

Kalastonhoitomaksu korvaa vuoden 2016 alusta alkaen vanhan kalastuksenhoitomaksun ja läänikohtaiset viehekalastusmaksut. Kun kalastaja maksaa uuden kalastonhoitomaksun, hän voi kalastaa yhdellä vavalla kaikilla vesialueilla, joilla entisillä läänikohtaisilla maksuilla sai kalastaa. Kalastonhoitomaksun maksavat kaikki 18‒64-vuotiaat kalastajat. Maksua ei tarvitse suorittaa, jos kalastaa pelkästään pilkillä tai mato-ongella. Kalastonhoitomaksun voi hankkia joko koko vuodeksi 45 eurolla, seitsemäksi vuorokaudeksi 15 eurolla tai vuorokaudeksi 6 eurolla. Kalastonhoitomaksu ei oikeuta vapakalastukseen kaikilla vesillä. Maksun maksaneet kalastajat eivät voi kalastaa rauhoitetuilla vesialueilla, kohdekohtaisen luvan vaativilla erityiskohteilla tai lohikala- ja siikapitoisissa virtavesissä. Myös useamman vavan vetouisteluun tarvitaan erillinen lupa. Kalastonhoitomaksun maksavat myös 18‒64-vuotiaat pyydyslupakalastajat ja vetouistelijat.

Kaikilla reissuun osallistuvilla 18-64 -vuotiailla on oltava voimassaoleva Kalastonhoitomaksu suoritettuna, ja tarpeen tullen esittää siitä tosite (esim pankkitosite) kalastuksenvalvojalle.

Voit maksaa kalastuslupasi joko itse (ao. ''Maksa lupa tästä'' -linkkiä käyttäen), tai ilmoittaa alempana olevaa linkkiä käyttäen reissuun osallistuvien tiedot, ja hoidamme luvat teille valmiiksi.

 

Maksa lupa tästä 


Ilmoita tiedot

Paljonko Jigikalastusmatka maksaa ?

Kaikki jigikalastusmatkat hinnoitellaan asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat kohdevesistö ja reissun sisältö. Saatte meiltä tarkan ohjelman ja tarjouksen tarjouslomakkeella.
Hintaesimerkki 1-4 hlö/vene (hinnat alv 0%).

Tutustu hinnastoon täältä

Turvallisuus

Meille on erittäin tärkeää että reissu sujuu turvallisesti ja ikäviltä tapaturmilta vältytään. Pidämme äärimmäisen tärkeänä kelluntapukineiden käyttöä. Varustukseemme kuuluu erityisesti heittokalastukseen suunnitellut paukkuliivit, jotka eivät haittaa kalastusta mutta takaavat kelluttavuuden veteen pudotessa.

Kaikki kalastusmatkallamme mukana olevat henkilöt ovat automaattisesti Pro Kalastus Oy:n vastuuvakuutuksen piirissä.

Huom! Kaikkia kalastusmatkaan osallistuvia henkilöitä suositellaan ottamaan itselleen henkilökohtainen tapaturmavakuutus, sekä tarkistamaan mahdollisen matkavakuutuksen (kotimaan matkat) tarve. Matkavakuutus tulee mahdolliseksi reissuilla, jotka tapahtuvat vähintään 50km (linnuntietä) päässä henkilön kotoa.

Olemme laatineet vesistöihin, joihin toimintamme keskittyy, turvallisuussuunnitelman.

Turvallisuussuunnitelma

Vapautammeko kaikki kalat?

Emme vapauta. Kala on erittäin hyvää ja terveellistä ravintoa. Tärkeämpää on kalastaa valikoivasti ja muistaa vapauttaa suuret yksilöt. Kuvaamme, videoimme ja punnitsemme saadun suuren kalan, joten tapahtumasta jää loistavat muistot kalan saajalle joka tapauksessa.
Kalastusreissuillamme voimme ottaa ruokakalat kotiin vietäväksi kunhan saaliin määrä pysyy kohtuullisena. Maittavan kalaruuan nautimme tietenkin päivän päätteeksi. Kotiin vietävät kalat fileoimme tai käsittelemme asiakkaan haluamalla tavalla.

 Kuhan vapautus